Ιστορία


Ο Σύνδεσμός μας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2012, από μια ομάδα προοδευτικών αποδήμων του χωριού μας. Μέχρι σήμερα, έχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν δώσει μια νέα πνοή στη ζωή του χωριού. Η αρχή έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 με την έκθεση παλιάς φωτογραφίας, με σκηνές από τη ζωή στο χωριό μας κατά τα πρώτα εβδομήντα χρόνια του 20ου αιώνα. Τα εγκαίνια της έκθεσης είχε τελέσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος. Η ίδια έκθεση, με περισσότερες φωτογραφίες αυτή τη φορά, είχε επαναληφθεί το 2013, κατά το τριήμερο του Πάσχα.

Σημαντική ήταν και η εκδήλωση που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 130 χρόνων ζωής και δράσης του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας.

Από τον πρώτο χρόνο ίδρυσης του, ο σύνδεσμος έχει διοργανώσει εκδηλώσεις οι οποίες έχουν καταστεί θεσμός και γίνονται κάθε χρόνο, όπως ο καρναβαλίστικος χορός, η καρναβαλίστικη παρέλαση και το φεστιβάλ παραδοσιακών εδεσμάτων “Κοπιάστε”. Επίσης ο σύνδεσμος συμμετέχει ενεργά στην αναβίωση και συνέχιση των Πασχαλινών παιχνιδιών.