4ο Ετήσιο Φεστιβάλ Τοπικών Παραδοσιακών Εδεσμάτων Φαρμακά


Για 4η συνεχή χρονιά (μιας και έχει γίνει θεσμός πλέον, κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη) πραγματοποιούμε το Φεστιβάλ παραδοσιακών εδεσμάτων & προϊόντων «Κοπιάστε». Στο φεστιβάλ θα γίνει παρουσίαση του τρόπου παρασκευής διάφορων παραδοσιακών εδεσμάτων του χωριού μας όπως Σιουσιούκκο, Παλουζέ, Κυδωνόπαστο, Χαλουμιών, Τραχανά,  Κουλουράκια με το μέλι κ.α.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα γίνεται επίσης απόσταξη ζιβανίας, όπως και επίδειξη οινοποιίας και οινοποσίας απευθείας από το παραδοσιακό πιθάρι.

Στο φεστιβάλ μας εκτός από το φούρνισμα παραδοσιακών ψωμιών και κουλουριών θα γίνεται και μαγείρεμα του φημισμένου Καουρμά και της μοναδικής Ελιάδας, καθώς επίσης θα παρασκευάζονται και θα είναι προς πώληση. Στο χώρο θα παρασκευάζονται επίσης διάφορα προϊόντα χωρίς γλουτένη.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον λαογραφικό όμιλο Χρυσοσπηλιώτισσας και τα χορευτικά συγκροτήματα Ρύμβος και ΠΑΣΥΔΥ τους οποίου και ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ μας.

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας, Νερό ΦΑΡΜΑΚΑΣ, το εστιατόριο Ιεράμπελος, το οινοποιείο Santa Irene όπως και στον χορηγό επικοινωνίας ΡΙΚ.

Την εκδήλωση πραγματοποιούν ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Φαρμακά σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού.

 

 

 

 

 

 

kopiaste2016

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *